Daca in prima zi v-am lasat sa va treziti in legea voastra, in a doua sunt convinsa ca v-ati mai odihnit si va voi sfatui sa dati curs proverbului "Cine se scoala de dimineata departe ajunge" :-) Asadar luati-va cei mai comozi pantofi, pentru ca astazi aveti in program urmatoarele:
1. St. James' Park. Inainte de a va plimba pe aleile parcului St. James unde puteti hrani veverite prietenoase si porumbei dolofani, nu uitati ca nu aveti decat 3 zile la dispozitie si ar fi cazul sa profitati la maxim de timpul vostru. Drept pentru care va amintesc ca pe drumul catre St. James' Park veti trece pe langa Palace of Westminster (aka Houses of Parliament) cu al sau Big Ben, dupa care veti ajunge pe Downing Street, unde la nr. 10 se afla resedinta oficiala a primului-ministru. Prin urmare as vrea sa cred ca veti fi dedicat cateva minute fiecaruia dintre aceste obiective inainte de a va indrepta catre parc. Tot aici in apropiere se afla Palace of Whitehall, unde veti avea ocazia sa admirati garzi calare. Va rog mult, lasati caii in pace, nu ii hartuiti mizand pe faptul ca oricum bietul om calare nu va putea sa ia niciun fel de masuri impotriva voastra. Daca nu din alte motive (de bun simt), macar din acela ca daca fiecare turist care ar trece pe acolo ar face acelasi lucru, nu stiu zau cum ar rezista sarmana pereche - si asa destul de oropsita in incremenirea ei - pana la sfarsitul zilei. Multumiti-va cu o poza, hai doua, si treceti mai departe. In St. James' Park nu zaboviti prea mult, desi v-as intelege daca ati vrea sa va petreceti acolo toata ziua in compania pelicanilor, zecilor de soiuri de pasari viu colorate si sociabile si a nelipsitelor veverite.
2. Churchill War Rooms. Localizat foarte aproape de parc si Downing Street, muzeul se compune din asa-numitele Cabinet War Rooms, un complex subteran istoric de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, si Churchill Museum, muzeul dedicat vietii lui Winston Churchill. Magazinul de suveniruri este cel putin la fel de interesant ca muzeul in sine, cuprinzand tot soiul de produse alimentare (majoritatea dulciuri) ambalate ca pe vremea razboiului si aducand aminte de notiuni precum saracie si rationalizare, dar si avioane de jucarie, carti, ceaiuri, CD-uri cu muzica veche de razboi etc.
3. Buckingham Palace. In fata palatului Buckingham, in centrul Queen's Gardens, veti putea admira frumosul monument cunoscut sub numele de Victoria Memorial. Monumentul se compune din statuia Reginei Victoria si cei trei ingeri - Angel of Truth, Angel of Justice si Angel of Charity - ultimul indreptat cu fata catre palat. Schimbarea garzilor la palat este spectaculoasa, merita sa asteptati in multime. Mai multe informatii despre garzi si orele la care ar fi bine sa fiti deja in fata palatului Buckingham gasiti aici. Daca aveti rabdare, la finalul ceremoniei de schimbare a garzilor vor rasuna, cantate de fanfara "cusmelor" (cum le-am denumit noi), melodii cunoscute ale unor formatii precum Abba, Beatles etc.
4. Westminster Abbey. Este exclus sa mergeti la Londra si sa nu vizitati Westminster Abbey. Veti descoperi aici, printre altele, capela lui Henric al VII-lea, mormintele reginelor Elizabeth I si Mary I, dar si pe cel al Mariei Stuart, regina scotiana, tronul folosit pentru incoronari, mormantul Soldatului Necunoscut si frumoasa Chapter House, construita intre anii 1245 si 1253 si folosita initial de calugarii benedictini pentru intalnirile lor zilnice. Daca sunteti, ca si mine, pasionati de literatura britanica, va veti tine putin rasuflarea cand veti pasi in Poets' Corner, unde sunt ingropati sau comemorati mari poeti, prozatori si dramaturgi precum Wiiliam Blake, Robert Burns, Lord Byron, Charles Dickens, George Eliot, T.S. Eliot, John Keats, surorile Brontë, R. Kipling, John Milton, Alexander Pope, Percy Bysshe Shelley, Jane Austen, Tennyson, William Wordsworth, Geoffrey Chaucer si, desigur, Shakespeare. Partea mai putin placuta este aceea ca nu aveti voie sa faceti poze in interior.
5. Trafalgar Square. Dupa
Theatre Royal pentru ca o buna bucata de timp a servit ca teatru, cladirea actuala, reconstruita a treia oara dupa incendiile din 1808 si 1857, este numita cel mai adesea, simplu, Covent Garden. Merita sa ajungeti acolo, macar si numai pentru ca romanca noastra talentata Alina Cojocaru este prim-balerina la Covent Garden Royal Opera House.
foarte interesant si util articolul :)
RăspundețiȘtergerece draguta e poza cu veverita :))
daa, am cam pacalit-o, biata, chiar nu aveam ce sa ii dau sa rontaie atunci :-)))
RăspundețiȘtergere